arrow_back_ios Terug

Donatie BeleefTV voor de Vooruitgangdreef te Sassenheim

Dankzij gulle giftgevers is een lang gekoesterde wens van de Vooruitgangdreef onlangs in vervulling gegaan. Voor de bewoners – allen cliënten met een verstandelijke beperking - is een innovatieve BeleefTV aangeschaft. En daar zijn ze enorm blij mee!

Begeleider Jamie Keizer: ‘Wie had ooit durven dromen dat we een BeleefTV konden kopen! Is het niet geweldig?! Temeer omdat onze bewoners zichzelf (nagenoeg) niet kunnen vermaken en dit soort prijzige aankopen vanuit de reguliere zorgbudgetten niet worden bekostigd. Op de grote foto zien we de cliënten samen met mij en mijn college Sjouke op de dag dat we de BeleefTV voor het eerst uitprobeerden.

Op de foto hiernaast zie je Jaap ‘in actie’. Vooral het spel ‘De Jukebox’ - speciaal bedoeld om mensen met een laag IQ te stimuleren mee te zingen – valt bij onze bewoners in de smaak. Maar favoriet waren zijn toch echt de interactieve spelletjes, die reageren op acties van deelnemers en zodoende zorgen voor veel commotie en gein. Als iets lukt waardeert het spel je met applaus. Is dat niet leuk?! Er is keus uit vele soorten spellen, voor elk niveau wat wils. Een cliënt kan alleen spelen, maar het is ook leuk om samen te spelen, elkaar te helpen en aan te moedigen. Hierdoor ontstaan nieuwe bijzondere contactmomenten. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken! In het bijzonder steek ik een duimpje in de lucht voor het Jacoba van Beierenfonds Teylingen.